Stationshusen i Falkenberg

Området kring tågstationen fortsätter att växa och här bygger vi nu Stationshusen i Falkenberg. Stationshusen erbjuder en toppmodern kontorspark för företag och organisationer som prioriterar tillgänglighet och det stationsnära läget, som dessutom har den absoluta närheten till motorvägen som förbinder Halland med Oslo i norr och Köpenhamn i söder.

Modern arkitektur med lokaliteter långt utöver det vanliga och med en tydlig miljöprofil, certifierat enligt Miljöbyggnad Silver. Med sitt unika läge vid tågstationen och motorvägen kommer Stationshusen i Falkenberg att bli ett landmärke.

Vår vision

Med ett fantastiskt läge vid stationen och stor potential i tomten kan du här höra hur arkitekterna resonerat och tänkt i projektet. Vad man skulle kunna tillföra, och hur man kan skapa en miljö för verksamheter som kan gynna hela området. Med människan i centrum, både för de som är i huset och de som är runt omkring. Vare sig man jobbar, tränar eller bor i området så har vi skapat en plats som blivit en helt ny stadsdel.

Miljöbyggnad i nivå silver innebär är att man är ett strå vassare än vad lagstiftningen begär när man ska bygga en sådan här ny byggnad.
I Stationshusen ser vi nu ett urbant hus i en lantlig och pulserande miljö med mycket människor.

Hus 1 & 2

Stationshusen byggs i två etapper, där första etappen består av en byggnad i fyra våningar. Här flyttar Friskis & Svettis och Region Hallands öppenpsykiatri in vid årsskiftet 20/21. Den andra etappen består av en sju våningar hög byggnad. I bottenplan kan det komma att finnas all tänkbar service som exempelvis restaurang, café, blomsteraffär och frisör. Allt för att göra det så smidigt som möjligt för de som reser, jobbar eller bor i området.

De olika våningsplanen håller just nu på att hyras ut och huset beräknas stå färdigt inom ett par år. Mellan husen kommer det att finnas ett vackert torg med lummiga träd, ett vattenspel och sittbänkar. Tillsammans med utemiljön bildar Stationshusen en plats där alla som bor och arbetar i området, liksom alla tågresenärer, kan mötas. Se lediga ytor

Presentation Stationshusen